Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΣΩΣΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Παραθέτουμε αυτούσια το κάλεσμα της Ο.Λ.Μ.Ε. για συμμετοχή στην αντιρατσιστική διαδήλωση της 21ης Μάρτη και την επιστολή της στον υπ.παιδείας για διοργάνωση αντιρατσιστικών εκδηλώσεων στα σχολεία την επόμενη βδομάδα. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

ΓΙΑ ΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ
21 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού:
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ενάντια στο ρατσισμό, στη φτώχεια, την ανεργία και τον πόλεμο
Το Σάββατο, 21 Μάρτη, Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, δεκάδες αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς, Δήμοι και δημοτικές κινήσεις, σχολεία και φοιτητικοί σύλλογοι, συνδιοργανώνουμε αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.
Τους προηγούμενους μήνες χιλιάδες μετανάστες και Έλληνες διαδηλώσαμε μαζικά:
για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και κάθε πολίτη που ζει σε αυτή τη χώρα, απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις στο Αιγάλεω, στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα,
ενάντια στην απονομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών αντί για μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης,
ενάντια στο «ρατσισμό από την κούνια», που αρνείται την ελληνική υπηκοότητα σε παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα,
ενάντια στους νόμους-κοροϊδία, που μετατρέπουν τα παιδιά των μεταναστών σε «λαθρομετανάστες» στα 18 τους.
Έλληνες και μετανάστες διαδηλώσαμε μαζί ενάντια στον Πόλεμο και την Κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ, τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, που γεννούν νέα κύματα προσφύγων, και ενάντια στον εξευτελισμό των προσφύγων στο τμήμα αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη.
Απεργήσαμε μαζί πολλές φορές για τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, διαδηλώσαμε ενάντια στην ελαστική εργασία και τις δολοφονικές επιθέσεις τραμπούκων σε μετανάστες συνδικαλιστές-τριες όπως η Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Την 21η Μάρτη όλα αυτά τα κινήματα αντίστασης θα ενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι. Οι Έλληνες εργαζόμενοι θα βρεθούμε μαζί με τους μετανάστες συναδέλφους μας, σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις αντίστασης και διεκδίκησης. Τα ελληνόπουλα μαζί με τους μετανάστες συμμαθητές τους δεύτερης γενιάς.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους του εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αττικής στην Αντιρατσιστική Συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 21 Μάρτη, στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια και την πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή. Επίσης, στην Αντιρατσιστική Συναυλία, που θα γίνει την ίδια μέρα στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά (Δημαρχείου) με τη συμμετοχή ελληνικών και μεταναστευτικών μουσικών σχημάτων.
Διεκδικούμε:
· Υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων, εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις.
· Ίσα εργασιακά δικαιώματα, πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους
· Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν στη χώρα
· Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
· Επιστροφή όλων των Ελληνικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,

Ενόψει της 21ης Μάρτη, Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία και 6 χρόνων από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, σας ζητάμε να αφιερωθεί μια διδακτική ώρα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας την Παρασκευή 20 Μάρτη, προκειμένου να οργανωθούν συζητήσεις από τους εκπαιδευτικούς με τη ενεργό συμμετοχή των μαθητών μας.
Οι συζητήσεις αυτές θα συμβάλουν στην παραπέρα ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στο ζήτημα της παγκόσμιας ειρήνης και στα θέματα της διαφορετικότητας και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, τώρα, που η μετανάστευση αλλά και ο πόλεμος που μαίνεται σε διάφορες περιοχές, κάνουν αυτό περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: