Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

21 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ (ΟΜΟΝΟΙΑ, 3.00 μμ) - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ YRE ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ 2.00 μμ

Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης που χρησιμοποιούμε για την εκστρατεία μας στη δεύτερη γενιά για την επιτυχία της αντιρατσιστικής πορείας το Σάββατο 21 Μάρτη

21 ΜΑΡΤΗ: παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού
Ομόνοια, 3.00 μμ, πορεία στην βουλή

προσυγκέντρωση YRE: πλατεία Αμερικής 2.00 μμ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το Σάββατο 21 Μάρτη είναι η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού. H ΥRE-Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη, ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές οργανώσεις, φοιτητικά σχήματα, νεολαιίστικες οργανώσεις και συνδικάτα, για να μετατρέψει αυτή την μέρα σε μαχητική και μαζική διαμαρτυρία. Τώρα είναι η ώρα να διαδηλώσουμε φωνάζοντας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ, ΓΙΑΤΙ:
Εμείς τα παιδιά των μεταναστών που γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, μορφωνόμαστε, ζούμε και ονειρευόμαστε εδώ, είναι καιρός να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανείς άλλος!
Η κυβέρνηση ψήφισε τον Δεκέμβρη ένα νόμο για μας χωρίς εμάς! Πολύ συνηθισμένο. Ο νόμος προβλέπει πως θα μας δίνουν μια μίζερη 5ετή άδεια παραμονής όταν φτάσουμε τα 18 μας, εφόσον γεννηθήκαμε εδώ, αποφοιτήσαμε με επιτυχία πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι γονείς μας ζούν ακόμα νόμιμα στην Ελλάδα. Όλα αυτά στην …εκπληκτική τιμή των 900 ευρώ παράβολο!
Μας …πουλάνε δηλαδή μια μικρή δόση από το «μέλλον» μας (!!) κι ας μας ανήκει όλο το μέλλον μας γιατί εδώ γεννηθήκαμε!!
Το Συμβούλιο της Ευρώπης - σε ανακοίνωση του - μέσες άκρες λέει στην κυβέρνηση πως ο νόμος τους είναι παράνομος, γιατί μας δίνει ακόμα λιγότερα δικαιώματα κι από ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν αλλά ζούν ως μετανάστες εδώ και στα 10 χρόνια δικαιούνται να κάνουν αίτηση για την υπηκοότητα!
Αυτή την αδικία που η κυβέρνηση βάφτισε νόμο, εμείς θα την παλέψουμε με όλα τα μέσα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• Απόσυρση του νόμου για τα παιδιά των μεταναστών.
• Ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ, ΓΙΑΤΙ:
Εμείς τα παιδιά των μεταναστών, είμαστε πολύ οργισμένοι που οι γονείς μας μετανάστες αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τους αστυνομικούς ελέγχους, τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές εργασιακές συνθήκες, τις ληγμένες άδειες παραμονής! Είμαστε πολύ οργισμένοι που 100άδες χιλιάδες άνθρωποι σαν τους γονείς μας που αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή για τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, δεν έχουν καθόλου χαρτιά!
Είμαστε πολύ οργισμένοι που χιλιάδες πρόσφυγες έχουν καταδικαστεί από την ελληνική κυβέρνηση στην παρανομία και ζουν άστεγοι και πεινασμένοι στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα, στην Πάτρα και αλλού!
Είμαστε πολύ οργισμένοι γιατί οι βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των νεολαίων, για καλύτερο βιοτικό επίπεδο-παιδεία-υγεία-περιβάλλον, από όπου κι αν προέρχονται, όποια κι αν είναι η καταγωγή τους, το χρώμα τους και η θρησκεία τους, αφήνουν παγερά αδιάφορη την κυβέρνηση κι αυτό το σύστημα που ζούμε.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• Χαρτιά σε κάθε μετανάστη. Πολιτικό άσυλο σε κάθε πρόσφυγα.
• Ίσα δικαιώματα για όλους μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ, ΓΙΑΤΙ:
Ο αγώνας για τα δικαιώματα μας είναι ο αγώνας για το μέλλον μας!
YRE- καμπάνια "Έχουμε ένα όνειρο"
τηλ. 210 2283018 ή 6972426166


Δεν υπάρχουν σχόλια: