Τρίτη 14 Απριλίου 2009

11/4 ΔΗΜ.ΑΓΟΡΑ: Η ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ







«Με λένε Άλντρι, είμαι 19 χρονών, γεννήθηκα στην Αλβανία, μεγάλωσα και ζω εδώ…».
«Με λένε Πέγκι, είναι 14 χρονών, οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία, γεννήθηκα εδώ…».
Ανεβασμένοι πάνω σε καρέκλες και φωνάζοντας αυτά τα λόγια, οι φιγούρες των 7 παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ, σήμαναν την έναρξη του παράστασης που ετοίμασε η θεατρική ομάδα της YRE με αφορμή την εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 11 Απρίλη στη Δημ. Αγορά της Κυψέλης.
Εκτός από το θεατρικό, την εκδήλωση γέμιζαν ο πλούσιος μπουφές, το παζάρι οικονομικής ενίσχυσης, η έκθεση φωτογραφίας και φυσικά η συναυλία με τους:
* OUT OF AFRICAANS * MEDUSA’S GAZE * Ω-MEGA * ANOTHER LITTLE GIRL UNDER THE SEA * NOU SPECUL * ALDRI + NIKOS.
Για τον μπουφέ ευχαριστήσαμε όσους δούλεψαν σκληρά: την Μαρία Οχιλέμπο, την Τουνράγιο Ολαντέγιο, την Έλεν Φαλούι, την Ζίνα Αζαμπί, την Άννα Ιντόου, τον Κουμάρ, την Μαγιουρί και τον Πρασάντ.
Ήταν σίγουρα η πιο πετυχημένη εκδήλωση της εκστρατείας της YRE «ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ» για τα παιδιά των μεταναστών, με τον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμάτο. Σαν να ήθελαν όλοι αυτοί, γονείς μετανάστες με τα παιδιά τους, εκατοντάδες μαθητές και νέοι άνθρωποι, σύντροφοι και συντρόφισσες, κόσμος της γειτονιάς, να δώσουν σάρκα και οστά στο κάλεσμα με το οποίο έκλεινε η προκήρυξη που προπαγάνδιζε την εκδήλωση:
«Γι’ αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση μας για να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε σ’ αυτούς που αποτελούν τους κυβερνώντες μας, πως είμαστε πολλοί και πολλές και πως θα συνεχίσουμε μέχρι κανένας μας να μην έχει λιγότερα δικαιώματα από αυτά που μας αξίζουν!».
Συνεχίζουμε!

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΗ, ΔΗΜ.ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ

Ημερομηνία: Σάββατο 11 Απρίλη
Χώρος: Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)
Ώρα έναρξης: μετά τις 6.00 μμ
Πρόγραμμα εκδήλωσης:
· παζάρι οικονομικής ενίσχυσης (καθόλη τη διάρκεια)
· έκθεση φωτογραφίας
· στις 8.20 μμ θα υπάρξει παράσταση της θεατρικής ομάδας της YRE από τα ίδια τα παιδιά μεταναστών (σπονδυλωτό στηριγμένο σε αυτοβιογραφικές στιγμές της ζωής τους)
· πλήρης μπουφές με αφρικανικό και ασιατικό φαγητό, γλυκά και ποτά
· συναυλία με νεανικά συγκροτήματα και συγκροτήματα της «2ης γενιάς». Θα παίξουν οι:
o OUT OF AFRICAANS
o MEDUSA’S GAZE
o Ω-MEGA
o ANOTHER LITTLE GIRL UNDER THE SEA
o NOU SPECUL
o ALDRI + NIKOS

Υ.σ. ελεύθερη είσοδος (πληρώνονται φαγητό-ποτά).
……………………………………… ……………………………………………………………………………………………..
Εμείς τα παιδιά των μεταναστών που γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, μορφωνόμαστε, ζούμε και ονειρευόμαστε εδώ, είναι καιρός να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανείς άλλος!
Η κυβέρνηση ψήφισε τον Δεκέμβρη ένα νόμο για μας χωρίς εμάς! Πολύ συνηθισμένο… Ο νόμος προβλέπει πως θα μας δίνουν μια μίζερη 5ετή άδεια παραμονής όταν φτάσουμε τα 18 μας, εφόσον γεννηθήκαμε εδώ, αποφοιτήσαμε με επιτυχία πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι γονείς μας ζουν ακόμα νόμιμα στην Ελλάδα. Όλα αυτά στην …εκπληκτική τιμή των 900 ευρώ παράβολο!
Μας …πουλάνε δηλαδή μια μικρή δόση από το «μέλλον» μας (!!) κι ας μας ανήκει όλο το μέλλον μας γιατί εδώ γεννηθήκαμε!!
Το Συμβούλιο της Ευρώπης –σε ανακοίνωση του- λέει στην κυβέρνηση πως ο νόμος τους είναι παράνομος, γιατί μας δίνει ακόμα λιγότερα δικαιώματα (!) από ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν αλλά ζουν ως μετανάστες εδώ και στα 10 χρόνια δικαιούνται να κάνουν αίτηση για την υπηκοότητα…!
Αυτή την αδικία που η κυβέρνηση βάφτισε νόμο, εμείς θα την παλέψουμε με όλα τα μέσα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• Απόσυρση του νόμου της κυβέρνησης για τα παιδιά των μεταναστών.
• Ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ!

Γι’ αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση μας για να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε σ’ αυτούς που αποτελούν τους κυβερνώντες μας, πως είμαστε πολλοί και πολλές και πως θα συνεχίσουμε μέχρι κανένας μας να μην έχει λιγότερα δικαιώματα από αυτά που μας αξίζουν!
……………………………………………………………………………………………………………………………..
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ…»
H καμπάνια "ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ..." είναι μια πρωτοβουλία της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - Youth against Racism in Europe(Y.R.E.). Είναι μια καμπάνια στην οποία πρωταγωνιστούν τα ίδια τα παιδιά της δεύτερης γενιάς μεταναστών. Μια γενιά χωρίς δικαιώματα, που ψάχνει και βρίσκει το δρόμο της για να κατακτήσει αυτά που της στερούν.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ "2ης ΓΕΝΙΑΣ"

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ANCE οργανώνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και φωτογραφίας για νέους μετανάστες 2ης γενιάς ηλικίας 16-25 χρονών (που έχουν γεννηθεί ή ήρθαν σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα).
Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό με μορφή παράστασης ή έκθεσης αντίστοιχα για τη φωτογραφία, στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ «Μετανάστες 2ης γενιάς : Ευρωπαίοι πολίτες χωρίς δικαιώματα» που θα οργανωθεί τον Νοέμβριο του 2009 στην Αθήνα.
Τα εργαστήρια ξεκινούν την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 και ώρα 18:00 στη διεύθυνση Μιαούλη 15α , 2ος όροφος , Ψυρρή . Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 22 Απριλίου στα τηλ. 210-8215343 και 210 8215044. Yπεύθυνη προγράμματος: Μπεκριδάκη Γεωργία